Hostess inhuren

Bekijk hier de mogelijkheden m.b.t. het inhuren van een hostess via het team van deReceptionist.nl.

Hostess inhuren

Bij DeReceptionist.nl kan je eenvoudig een hostess inhuren voor al jouw evenementen, beurzen en bijeenkomsten. Er is mogelijkheid om eenmalig of voor meerdere klussen een hostess in te huren. Neem gerust contact met ons op om jouw mogelijkheden te bekijken!

Wil je aan de slag als hostess? Dat kan! Via DeReceptionist.nl kun je freelance hostess opdrachten vinden. Je kunt hierop reageren en direct in contact komen met de opdrachtgever. Bekijk hieronder het volledige overzicht van de werkzaamheden die je kunt verwachten.

Een warm welkom

De belangrijkste taak van een hostess is dat de gasten een warm welkom krijgen bij aankomst op het evenement. De hostess begroet en registreert de gasten/bezoekers. Hierbij hoort soms het scannen van toegangskaartjes en het beheren van de garderobe.

Het aanspreekpunt

Daarnaast kunnen de bezoekers bij de hostess terecht voor informatie. De hostess fungeert als het aanspreekpunt en visitekaartje van het bedrijf. Wanneer bezoekers vragen hebben of de weg kwijt zijn, kunnen ze bij de hostess terecht. De hostess monitort dan ook het gedrag van de bezoekers.

Informatiebronnen

De bezoekers kunnen bij de hostess terecht voor diverse informatiebronnen, zoals folders, visitekaartjes of programmaboekjes.

Samenwerken

De hostess werkt samen met de collega’s die aanwezig zijn op locatie. Goede communicatie is dan ook belangrijk, zeker in drukke/stressvolle situaties.

Eigenschappen van een hostess

Zoals hierboven al werd beschreven is het handig om goed te communiceren met collega’s. het belangrijkste is dat je de bezoekers welkom laat voelen. Welke eigenschappen behoren nog meer bij een goede hostess?

  • Een open uitstraling is heel belangrijk wanneer je fungeert als hostess. Zo voelen gasten zich eerder welkom om je te benaderen.
  • Er verzorgd en representatief uitzien. Als hostess ben je het visitekaartje van de organisatie. Een verzorgde uitstraling is dus heel belangrijk.
  • Misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen van een hostess is gastvrijheid. Je bent sociaal ingesteld en niet bang om een praatje te maken met de bezoekers.
  • Niemand krijgt die lach van je gezicht! Ook in stressvolle situaties blijf je als hostess rustig en behoud je de glimlach op je gezicht.

Wat kost het om een hostess in te huren?

Het uurtarief van een hostess kun je als opdrachtgever vaststellen op ons platform. DeReceptionist.nl is dan ook geen bemiddelaar tussen hostessen en opdrachtgevers. Via DeReceptionist.nl kunnen opdrachtgevers en hostessen elkaar wel gemakkelijk vinden. Hostessen kunnen ook zelf een uurtarief voorstellen bij de opdrachtgever.