Welkom op DeReceptionist.nl! Wat leuk dat je te weten wilt komen welke opleidingen en/of cursussen er beschikbaar zijn voor het vak als receptionist. Voordat je begint met het werken als receptionist, is het belangrijk dat je wel weet wat je aan het doen bent. Een opleiding of cursus volgen is dan ook vaak een vereiste. Laten we samen een blik werpen op de verschillende mogelijkheden.

Heb je al ervaring als receptionist? Bekijk dan alle receptionist vacatures op ons platform. 

Opleiding of cursus?

Om een functie als receptionist te kunnen vervullen kun je kiezen tussen een opleiding of cursus. Een cursus is vaak de snelste manier, maar je kunt er ook voor kiezen om een MBO opleiding te volgen.

De beste opleidingen en cursussen tot receptionist[FC1] 

Als je ervoor hebt gekozen om een opleiding te volgen tot receptionist, wil je natuurlijk weten welke opleiding het hoogste scoort. Welke opleidingen tot receptionist worden het beste beoordeeld? Dit hebben wij voor je uitgezocht!

Fabius opleidingen

De klassikale opleiding tot receptionist van Fabius opleidingen is een goede opstap om het werkveld te betreden. Fabius opleidingen is erkend door het NRTO als particuliere opleider voor volwassenen.

De opleiding van Fabius opleidingen is, net als het beroep als receptionist zelf, zeer afwisselend. De opleiding duurt 6 maanden en bestaat uit 20 lessen van 3 uur. Hiernaast komt ook thuisstudie kijken. Deze opleiding als receptionist bestaat uit drie onderdelen: toetsenbordvaardigheid, MS Office en Kantoorpraktijk.

De toetenbordvaardigheid is cruciaal om goed te beheersen tijdens het werken als receptionist. Snel kunnen typen is nou eenmaal een must. Tijdens het onderdeel MS Office leer je om te gaan met Word, Outlook en Excel. Het laatste onderdeel is kantoorpraktijk. Hierbij wordt er onder andere gefocust op klantgerichtheid, baliewerkzaamheden en communicatieve vaardigheden.

De opleiding van Fabius opleidingen wordt beoordeeld met een 9.

Richmond Training

De receptioniste opleiding bij Richmond Training biedt je de mogelijkheid om binnen 3 dagen een MBO3 diploma op zak te hebben. Tijdens deze 3-daagse opleiding leer je alle ins-and-outs over het beroep als receptionist. Zo leer je onder andere over telefoon etiquette, hoe om te gaan met veeleisende klanten en professioneel contact met collega’s onderhouden.

Deze opleiding is geschikt als je al werkzaam bent als receptionist. Tijdens de opleiding krijg je opdrachten mee die je tijdens het werk moet kunnen uitvoeren.

De opleiding van Richmond Training bevat een training-interval rendement. Hierdoor kun je de informatie die je hebt opgedaan, direct toepassen in de praktijk.

De opleiding wordt beoordeeld met een 8,8.

Kleinveld Okkerse training

Met de training van Kleinveld Okkerse ben je binnen 1 dag klaar om het werkveld te betreden. Tijdens deze training wordt er specifiek gekeken naar jouw sterke en zwakke punten. Door voorafgaand een vragenlijst in de vullen, gevolgd door een telefonisch gesprek, worden deze punten vastgesteld.

De training wordt samengesteld op jouw persoonlijke leerpunten. De training is dus zeer persoonsgericht. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van opnametechniek, zodat je achteraf jouw vaardigheden kunt terugzien en beoordelen. Samen met een trainingsacteur en een interna telefooncentrale maak je van jouw zwakkere punten, sterke punten.

De training bestaat uit bewustwording van huidig en gewenst gedrag, persoonlijke effectiviteit en efficiency, communicatieve vaardigheden voor aan de telefoon, verschillende soorten telefoongesprekken afhandelen en effectief omgaan met situaties. Na deze modulen wordt er een persoonlijk actieplan opgesteld.

De training van Kleinveld Okkerse wordt beoordeeld met een 8,5.

Avondopleiding SKO

De avondopleiding van SKO duurt gemiddeld 1 jaar. Tijdens dit jaar volg je 27 tot 36 lesavonden. Na het afronden van de opleiding tot receptionist bij SKO, ontvang je een Landelijk LSSO diploma.

De opleiding van SKO is opgedeeld in vier modulen. Deze vier modulen zijn: telefoneren, toetsenbordvaardigheid, tekstverwerken en praktijkvaardigheden. Deze modulen kun je ook als aparte cursussen volgen.

Tijdens de module telefoneren leer je het correct voeren van een telefoongesprek, doorverbinden, reageren op onverwachte vragen, werken met telefoonmemo en klachtenbehandelingen doorvoeren via de telefoon.

Toetsenbordvaardigheden komen in vrijwel elke opleiding tot receptionist wel voor. Samen met tekstverwerken vormt dit een sterke basis voor in het werkveld. Je leert onder andere over vingerzetting, tekstopmaak, automatische vormgeving en mailingen.

Tijdens de praktijkvaardigheden wordt je klaargestoomd om in direct contact te komen met bezoekers. Hierbij leer je over baliewerkzaamheden en klachtenbehandelingen.

De opleiding van SKO wordt beoordeeld met een 8,2.

STAP-Budget

Gedurende het jaar wordt er vanuit de overheid een budget vrijgegeven voor mensen die een opleiding op cursus willen gaan volgen. Wat houdt dit precies in en hoe kom je hiervoor in aanmerking?

De STAP regeling kan via de overheid aangepast worden. Hierdoor komen er nieuwe regels in het spel waardoor misbruik van de regeling voorkomen kan worden. Zoals de STAP regeling nu staat is deze bedoeld voor iedereen boven de 18 jaar die zich wilt specialiseren binnen zijn of haar beroep of nieuwe kennis wilt opdoen. Ook komt de STAP regeling van pas wanneer je jezelf wilt oriënteren binnen een bepaald vak of voor ZZP’ers die nieuwe kennis willen opdoen.

Zodra je aan de doelgroep voldoet, kun je op 28 februari 2023 om 10.00 €1.000 opvragen om jouw opleiding of cursus te kunnen volgen.

Aangezien de opleidingen en cursussen voor receptionist vaak aan de eisen voldoen, kan dit interessant zijn voor jou, indien je receptionist wilt worden.

Wil je toch graag doorleren?

Nadat je de opleiding of cursus tot receptionist hebt afgerond, is er vaak de mogelijkheid om door te leren tot administratief medewerker. Dit geeft gemiddeld een hogere baangarantie.

Vacature Plaatsen

Plaats een vacature op onze vacaturebank voor optimaal resultaat!

€75,-

per vacature (exclusief 21% btw)

Meer informatie ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]

Receptioniste inhuren

Op flexibele basis een receptioniste inhuren tot overname!

€32,50,-

per uur (exclusief 21% btw)

Meer informatie ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]

Recruitment

Wij zoeken een receptionist voor jou die direct in dienst kan treden.

€4750,-

per receptionist (exclusief 21% btw)

Meer informatie ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]