Receptionist worden

Ben jij aan het overwegen om aan de slag te gaan als receptionist? Dan willen wij jou in dit artikel een beetje op weg helpen. We hebben een aantal bemiddelaars op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij een baan als receptionist. Daarnaast hebben wij een artikel met opleidingen voor receptionisten. Als laatst adviseren wij jou om een kijkje te nemen op onze receptionisten vacaturebank voor mogelijk interessante receptionisten vacatures waar geen ervaring voor nodig is. 

Hoe kan je receptionist worden? 

Iedereen in Nederland kan receptionist worden. Om dit te bereiken zijn er twee dingen noodzakelijk. De eerste is dat je een baan vindt als receptionist zodat je werkervaring op kan doen. De tweede is dat je een eventuele opleiding of training tot receptionist volgt. Vaak is het niet nodig om een opleiding of training te volgen. In de praktijk zien wij veel studenten, starters en onervaren receptionisten die dagelijks worden aangenomen bij bedrijven. Wel zien we dat de meeste receptionisten over het algemeen ervaring hebben in de hospitality of horeca. En dus gewend zijn om mensen te woord te staan en gasten te bedienen. 

Wanneer is het beroep ”receptionist” iets voor jou? 

Als receptionist sta je (meestal) de hele dag in contact met allerlei verschillende mensen. Het is daarom belangrijk dat je sociaal bent en goed met verschillende mensen overweg kan. Daarnaast is het handig als je naast de Nederlandse taal ook Engels spreekt. Verder is het belangrijkste dat je het gewoon leuk vindt om met mensen te werken. Voor introverte mensen is het over het algemeen niet een slim idee om aan de slag te gaan als receptionist. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt van een organisatie. Veel mensen worden voor vragen naar jou doorverwezen. Daarnaast zal je ook vaak zelf initiatief moeten nemen. Zelf mensen aanspreken die op dat moment hulp nodig hebben. Of een situatie in de gaten houden. 

Hoe helpen wij jou verder? 

Wil jij receptionist worden? Neem dan contact op met het team van deReceptionist.nl via [email protected]. Wij hebben een groot aantal receptionist vacatures waar niet direct ervaring of een opleiding voor nodig is. Aan de hand van een vrijblijvende kennismaking kunnen wij bekijken welke vacature het beste bij jou aansluit. 

 

 

Vacature Plaatsen

Plaats een vacature op onze vacaturebank voor optimaal resultaat!

€75,-

per vacature (exclusief 21% btw)

Meer informatie ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]

Receptioniste inhuren

Op flexibele basis een receptioniste inhuren tot overname!

€32,50,-

per uur (exclusief 21% btw)

Meer informatie ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]

Recruitment

Wij zoeken een receptionist voor jou die direct in dienst kan treden.

€4750,-

per receptionist (exclusief 21% btw)

Meer informatie ontvangen? Stuur dan even een e-mail naar [email protected]